25/4/07

MÉS LECTURA

Una web interactiva pel foment de la lectura. Es pot triar quin llibre llegir, triar els noms dels personatges, triar qui et llegueix el conte... en castellà.


24/4/07

UNIVERS MIRÓ

A través del blog : De mestr@ a mestr@ (un bloc molt recomanable per la multitud de recursos), trobo aquesta web que segurament en algún moment ens pot ser de gran ajuda.



19/4/07

FLICKR

El flickr és una eina genial, ara ha surtit aquesta nova aplicació. Escrivint la paraula que t'interessa el flickr et cerca les imatges i crea coses com aquestes

R A 'Oui, One Letter - O N S for Les Brasseurs RJ

18/4/07

FOMENT DE LA LECTURA

He trobat aquest bloc que ralla d'un projecte que em sembla força interessat per a fomentar la lectura. Proposen la lectura de diferents textos per curar els "mals" dels alumnes d'una forma molt creativa i divertida.

http://gurrion.blogia.com/2007/041701-las-cajas-lectoras-y-otras-cosillas.php

16/4/07

MÉS PROPOSTES PER SANT JORDI

A través de la xtec i el portal edu365 es poden accedir a les següents propostes per a treballar per Sant Jordi.

http://www.xtec.cat/trobada/sjordi07/

http://www.edu365.cat/stjordi/

12/4/07

JOC PER TREBALLAR ELS COLORS

A través de Vedoque, trobo aquest joc per a treballar els colors. Sembla interessant però encara no l'he provat amb els meus alumnes
http://www.vedoque.com/juegos/juego.php?j=colores-vedoque.swf&ancho=600&alto=450

9/4/07

VOLS APADRINAR UNA PARAULA?

Una iniciativa de d'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonés i la Escuela de escritores de Madrid per a celebrar la diada de Sant Jordi: apadrinar alguna paraula que estimes i que estigui apunt de desaparèixer, com diu a la web:

"Tothom, amb més o menys intensitat, té alguna paraula associada al cor, adscrita a la memòria, ressò de la nostra infància remota. Aimia, zing-zing, gambirot / Chiquilicuatre, locatigüisquis, pintiparado. Una paraula que fa anys que no escoltes i que, en canvi, et pertany. Tufejar, tau-tau, xibiu / Abarloar, organdí, zarzaparrilla. Una paraula, a la fi, que t’agradaria que seguís viva."

Per més informació

http://www.ateneubcn.org/apadrinaunaparaula/

A mi m'agrada molt la proposta per dur-la a l'escola... estaria bé fer una gran mural amb les paraules que estimen els nostres alumnes. Us imaginau quines hi hauria ? ;-)

3/4/07

BLOCS

A les nostres aules tenim uns diaris de classes fets a través de blocs, on els mateixos alumnes expliquen les notícies més interessants que van sorgint al llarg del curs. Els més grans escriuen ells mateixos, amb una mica d'ajuda de la mestra, les seves notícies. Els més petits, les graven i llavors penjam l'arxiu de veu al bloc a través d'aplicacions com Odeo o Evoca.
Aquí hi ha una altre servei, Box.net et permet pujar arxius amb un límit de 10MB (fotos, videos, imatges....) i llavors com les altres aplicacions anomedanes et faciliten el còdig per poder penjar-ho al teu blog o web.
Us deixo una prova que he fet i amb la deliciosa veu de Silvio Rodríguez i la seva guitarra us desitjo unes bones vacances...
Fins un altre :)



Get your own Box.net widget and share anywhere!

1/4/07

CONTES

Durant el segon trimestre les classes de tres anys hem estat desenvolupant un projecte sobre llops (ja n'he rallat alguna vegada), aquest projecte era per ajudar als petitons a superar una mica les seves pors.
El treball final era fer un conte on els llops que surtissin fossin "bons". Us presento aquí els nostres contes. Han estat totalment inventats pels alumnes i després s'ha fet un treball plàstic, intentant treballar diferents textures (al conte s'han fet els arbres amb paper gravat, paper arenat, les flors són de plastilina, la casa s'ha fet amb escuradents....).

Després també hem fet el conte en format multimedia. Al taller de llenguatge s'ha gravat el conte, gravant un bocinet cadascun dels alumnes.
Aquesta vegada, hem utilizat el format de video per fer els contes, fins ara sempre ho havíem fet utilitzant
les presentacions (powerpoint o el format de presentacions de l'openoffice). El video és molt més fàcil de muntar i no duu tanta feina ;-) però es perd un element que considero prou important, els efectes de moviment i animació que poden tenir les presentacions.
De totes formes aquí teniu el nostre treball:











Per cert, sabeu que ha sorti un "Youtube" per a mestres? es diu TeacherTube i es un servei per allotjar videos educatius.