29/11/07

UN CARAMULL DE RECURSOS

Acollida.net és una web forma part d'un projecte col.laboratiu i d'intercanvi de materials a nivell de tots els centres educatius de Catalunya. S'hi poden trobar un munt de recursos.

Ho he trobat a: De http://carmebarba.wordpress.com/

27/11/07

IMAGECHIEF

Des del genial blog Poesia Infantil i Juvenil arribo a Imagechief, un lloc que et permet manipular imatges amb missatges personals de forma molt senzilla amb la possibilitat de aferrar llarvors al teu blog el codi que genera.
Aquesta categoria permet escriure un text, poesia, canço, endevinalla.... a dins una imatge que tu tries i canvies al teu gust.

Visual Poetry - ImageChef.com

24/11/07

VOKI

Voki és una aplicació amb la que podeu crear (escollint d'entre moltes) una imatge que es mou i ralla. El so pot ser la vostra veu, gravada a través del micròfon i també podeu pujar des del vostre ordinador un arxiu d'audio. També podeu escriure el què voleu dir i la pròpia aplicació ho llegirà en veu alta... he comprovat però que l'accent català no està molt aconseguit.
Ara ens toca pensar com el podem utilitzar a dins les aules; segur que ja teniu idees.
Us deixo la prova que he fet
AH! Com quasi sempre us heu de registrar.




Get a Voki now!

23/11/07

COM UTILITZAM LA TECNOLOGIA?

A través del blog del Pitu, arribo a aquest video.
Fa algun tems a la nostra escola vam dur a terme un seminari que duia per títol: "A través de la tecnologia repesam la metodologia". Una de les conclusions "obvia" era el que ens vol dir aquest video; de què ens serveix la tecnologia (encara que sigui tecnologia punta) si es segueix utilitzant una metodologia purament trasmissiva? Per res la utilització de la tecnologia ja implica innovació educativa, ni molt manco! Tenim molta feina!

APRENEM JUNTS

Aprenem junts és un programa d'integració social de fillets i filletes amb discapacitat.

Aquí explica en què consisteix el programa i quina és la seva filosofia. Interessant!

21/11/07

SOL

SOL, és un Servei d'Orientació a la Lectura. Recomana lectures per a diferents edats, hi ha també una completa galeria d'autors, biblioteca familiar, agenda....

18/11/07

MES RECURSOS PER PREPARAR NADAL

Áquí trobareu més recursos per preparar el nadal.



12/11/07

EL RACO DEL PANDA VERMELL

El Racó del Panda Vermell és un lloc força interessant. Mirau a la barra lateral la quantitat de fitxes d'animals, la galeria d'imatges i els videos... És genial

11/11/07

RONDALLES

Si voleu que us contin una rondalla aquí en trobareu unes quantes. Estan seqüenciades per a diferents edats i amb diferents propostes didàctiques.

9/11/07

PREPARAR EL NADAL

Pels qui ja començam a pensar amb el Nadal, aquí hi ha una pàgina de Edu365 amb molts de recursos. Mirau-la i ja em direu!


AULA D'ACOLLIDA

Aquí teniu el bloc de l'aula d'Acollida del Ceip Mare de Déu del Remei... amb molts de materials i recursos per a compartir.



3/11/07

CREAR LLIGAMS

Un video que m'ha deixat sense paraules...
Ho he trobrat aquí

2/11/07

TALLER DE CONTES

Aquesta setmana, amb el menuts de 5 anys, hem començat una nova activitat. Es tracta d'un taller de contes, on en petits grups els anam inventant. Un grup comença i l'altre l'ha de seguir.Així anam imaginant i construint històries.
LLavors cada grup escriu el que ha inventant a un blog i suposo que al final anirem també imaginant i construint les ilustracions.
De moment us mostram el que hem fet, que no és molt... però a mi me sona a "culebron". Ja veurem que anirà sortint, el que està clar, és que les possibilitats didàctiques dels blogs són moltes.

TALLER DE CONTES

1/11/07

OMBRES

Un video genial... a mi em sembla que tot està fet amb mans i braços però hi ha alguna seqüència que em té ben embullada ;-)
Hauríem de fer alguna sessio d'ombres a l'escola, no ho trobau?

Edu3.CAt

Na Xisca ens passa aquesta adreça: Edu3.Cat. Una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que posa a l'abast diferents produccions educatives de Tv de Catalunya , Catalunya Radio i el Departament d'Educació. Un portal força interessant!