31/8/10

Nou curs

Bona tornada a l'escola.

Espero que les imatges i els sons d'aquest estiu ens hagin ajudat a carregar piles i a començar amb ganes i il-lusió.

Fins prest

àngels

29/8/10

Xerrada Escola d'estiu

El passat divendres vaig assistir a la xerrada de Josep Maria Esteve, director del Ceip Jacint Verdaguer de Sant Saturní d'Anòia. Estava organitzada pel mrpm dins el marc de la XXXIII Escola d'estiu.
Una vegada més, m'adono que els canvis tot i que són lents i suposen molta feina, són possibles.
Si donau un cop d'ull a la seva web us podeu fer una idea de la bona feina que fan. S'hi poden extreure moltes idees per a treballar:

- El laboratori de ciències
- Problemes matemàtics.
-Idees senzilles

He trobat molt útil els recursos digitals ordenats.

Suposo que es penjaran els materials d'aquesta xerrada a la web del mrpm però a la seva web hi tenen penjada aquesta presentació que ens dóna una idea de la seva forma de programar:



Enhorabona al mrp de Menorca per l'organització.... cada any us anau superant!!
àngels

21/8/10

ALERTA VERMELLA!!! LIBRES DE TEXT DIGITALS

Fa un dies arribava al meu correu aquest enllaç, i em demanaven que n'opinava... la persona que m'ho enviava pensava que era una opció ben vàlida per utilitzar els ordinadors a les aules :-(
Ja fa temps que sento rallar d'aquest famosos llibrets, adornats de molts colors i disfressats d'innovació (que jo no veig en lloc, però la disfressa és bona) i que atrau a molts de mestres. Alguns dels promotors d'aquest llibres han creat grups al Facebook(http://www.facebook.com/?ref=home#!/llibreweb.santillana?v=wall&ref=ts) o Twiter i esgarrifa el nombre de seguidors.
Anem alerta! No ens deixem enganar. Encara que s'utilitzin enllaços a diferents recursos, vídeos i àudios fantàstics, unes galeries d'imatges fenomenals.... segueix essent el mateix. Si fins i tot ens ofereixen els resum fets!!!
On queda l'interès i la meravella de la recerca, la transformació de la informació, la construcció de l'aprenentatge??? No és ben hora d'abandonar els llibres de text, siguin digitals o no i summergir-nos en el vertader plaer de l'ensenyança-aprenentatge on mai hem d'oblidar qui és el protagonista i descontaminar-nos pedagògicament del que cal desaprendre?
Reprenent la pregunta inicial, segurament amb aquests nous llibres s'utilitzaran els ordinadors de l'aula a no ser que el mestre en qüestió se li acudesqui la brillant idea d'imprimir el llibret i fer fotocòpies (que d'aquest també n'hi ha), però poca cosa canviarà en l'educació.
Ah! se m'oblidava comentar que aquí no basta registrar-se, s'ha de passar per caixa!! si és el mateix!.
àngels