27/9/10

CAPELLA SIXTINA

Un treball extraordinari que en pot ajudar a treballar l'art.
Clicau sobre l a imatge i disfrutau.
Gràcies Corretja!

26/9/10

PISSARRA DIGITAL

Passeja per Facebook aquest vídeo (genial ell...) sobre les pdi.
A pesar que al vídeo sembla màgia pura a mi no m'ho semblen tan màgiques aquestes pissarres i em demano si sabrem utitilitzar-les a classe o si només serviran per passar els powers points?
O haurem de ser aprenents de mag?

20/9/10

PROPOSTES DE TREBALL


N'hi sé com ho he trobat, però és un petit tresor ple de propostes de treball per a treballar l'educació audiovisual.
Donau-li una ullada i ho comprovareu.
Gràcies als seus creadors.

15/9/10

SIGUEM CREATIUS!

rECEPTA PER ACONSEGUIR UNA ESCOLA CREATIVA

13/9/10

ACTIVITATS DE LECTURA


En aquest blog trobareu diferents activitats de lectura i escriptura. N'hi ha alguna que m'ha semblat molt original.

8/9/10

Emilia Ferreiro

Recordo que just estrenada de mestra d'Educació Infantil, devia ser l'any 89 o 90 vaig fer diversos cursos relacionats amb l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura, va ser a través d'aquests cursos que vaig conèixer el gran treball d'Emilia Ferreiro i Ana Teberoski. De llavors ençà a plogut molt però sempre m'han acompanyat la seva visió constructivista de l'aprenentatge.
Avui puc llegir al blog Leer.es algunes de les seves reflexions sobre les noves formes de comunicació.
Una altra vegada genial!
No us el perdeu.
Deixo aquí un fragment:

"Internet, correo electrónico, páginas Web, hipertexto… están introduciendo cambios profundos y acelerados en la manera de comunicarnos y de recibir información. Y eso es fascinante para cualquier estudioso de la lengua y de los cambios lingüísticos. Pero esos instrumentos no son “democráticos” por sí mismos [...] Luchar por la democratización en el acceso a las nuevas tecnologías es una cosa; aplicarles el calificativo de “democráticas” es otra cosa. Esas tecnologías exigen, en cambio, capacidades de la lengua escrita más flexibles que las que estábamos acostumbrados a aceptar. Hay nuevos estilos de habla y de escritura que están siendo generados gracias a estos medios. Saber navegar por Internet ya forma parte de los objetivos educativos declarados o en vías de declaración. No sabemos si los desnutridos y los desempleados aprenderán a leer y escribir para entrar en Internet [...], o si quedarán nuevamente excluidos. Es difícil y riesgoso hacer predicciones."

Font: Blog Leer.es

4/9/10

Primer

Ja hem començat! Reunions, planificar, col·locar l'aula perquè tot estigui a punt dia 13... a hores d'ara sembla impossible tenir-ho tot a punt però sabem que arribarà el dia i tot estarà llest, i també sabem que no és màgia el que fem sinó moltes hores de feina perquè les coses funcionin bé.
Aquest curs m'estreno a Primària... deixo infantil :-( (ja començava a semblar l'àvia en lloc de la mestra ;-)) perquè em feia ganes tastar de ple açò de les competències. Però el canvi no serà molt gran ja que pujo a primer amb els meus menuts del curs passat.
Es dóna la casualitat que a casa totes farem primer, les meves filles també estrenen etapa educativa, a Eso i a Batxillerat. Elles, les meves filles, em diuen que ja era hora de passar curs perquè no feia més que repetir infantil ;-)
Au idò, comencem amb un poc d'humor...


àngels