18/1/10

COMENÇA L'AVENTUR@


Acaba de posar-se en marxa la segona edició del Projecte Explorant la Menorc@ Prehistòrica, organitzat pel Cep de Menorca.

Aquest projecte pretén ser una invitació a treballar la prehistòria menorquina a través de la col·laboració de diferents escoles menorquines. Fomentant l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació i el treball cooperatiu entre els alumnes.

Les escoles participants en aquesta segona edició són:
- Cp Tramuntana (Maó) . El grup d'Educació Infantil de 4 i 5 anys.
- Cp Inspector Doctor Comas (Alaior). Els grups d'Educació Infantil de 5 anys A i 5 anys B.
- Cp Pere Casasnoves (Ciutadella).Els grups d'Educació Infantil de 5 anys A i 5 anys B.
- Ceip Margalida Florit (Ciutadella).El grup d'Educació Infantil de 5 anys B.
- Cp Pintor Torrent (Ciutadella). El grup de Primer de Primària
- Cp Mare de Déu del Toro (Ciutadella). Els grups de Segon A i Segon B.

Un total de nou grups d'alumnes coneixeran un entranyable arqueòleg, en Tariq Horeb, que els hi demana ajuda i col·laboració perquè a través de diferents investigacions els permeti descobrir com una petita estàtua d'una divinitat egípcia va arribar a la nostra Illa.

Aquesta investigació es farà a través de diferents Webquest que permeten amb l'ajuda de diversos recursos (bastant d'ells a través de la internet) fomentar l'ús de habilitats cognitives, el treball col.laboratiu i el tractament de la informació a través de diferents processos.


Com a eina de comunicació i intercanvi d'informació i de materials entre les diferents escoles s'utilitzaran els blogs, que són senzills llocs web que permeten de forma molt fàcil publicar diferents continguts a la xarxa.

Al final de projecte cada alumnes rebrà un carnet d'explorador a una trobada conjunta de totes les escoles participants.

Esperam trobar nous camins, investigant, explorant, construint i descobrint. Posant ales a les nostres aules, perquè avui més que mai és possible obrir les finestres i juntament amb altres companys compartir els camins dels aprenentatges.

La aventur@ ja ha començat. Si voleu acompanyar-nos i guaitar a les nostres aules aquesta és la web del projecte: http://cepdemenorca.cat/imhotep/