14/1/11

PRIMERA EXPERIÈNCIA INTERGENERACIONAL UNIVERSITAT OBERTA PER A PERSONES MAJORS (UOM) I L'ESCOLA PÚBLICA MARGALIDA FLORIT DE CIUTADELLA. CURS 2010-11.

Com bé explica Pere Alzina, professor de la UOM:


L’experiència intergeneracional consisteix en acudir, en petits grups, a alguna aula de l’escola Margalida Florit de Ciutadella els dies 13 i 14 (dijous i divendres) de gener de 2011 per explicar-los algun tema prèviament preparat.

Es tracta de veure com són les aules actuals, com viuen i com aprenen els fillets i les filletes d’avui en dia i com, entre tots, podem fer per aprendre i per ensenyar: junts aprenen més i millor.

A la nostra classe ha estat tot un èxit. Na Magdalena Bosch, na Roser Gener, na Catalina Capó i na Magdalena Goñalons han entrar a la classe i des del primer moment, tot i la diferència d'edat, han connectat tot d'una amb els meus menuts.


Els hi han mostrat fotografies de quan elles anaven a l'escola, els seus quaderns (un autèntic tresor), els hi han explicat quins eren els seus jocs, han jugat a la corda i a la pilota. Els hi han mostrat un joc que es fa amb els fils i les mans que els ha fascinat, s'han disfressat.... i per acabat tots junts ens hem acomiadat amb una cançó que tots coneixíem: Davallada de la Mola.


Una experiència, entranyable i emocionant, que sense dubte ha aportat als fillets i filletes de primer una altra visió de l'escola i d'un altre temps que a ells els hi queda molt enfora però que han de conèixer i valorar.