3/5/12

Textos descriptius

A partir d'unes imatges de Pinterest sobre com elaborar textos descriptius: http://pinterest.com/pin/49750770853723556/    
via Guida Allès



Avui he intentat treballar-ho amb el meu grup d'alumnes de primer de primària.

L'activitat ha consistit en:

1. Amb equips cooperatius havien de d'anar omplint un mural on anaven descrivint un animal (l'àguila peixetera). Cada equip anava treballant només una part.

2. Els portaveus de cada equip expliquen a la resta de la classe les característiques que ells han posat de l'animal.

3. S'intenta fer una descripció de l'àguila de forma individual.

Per entendre-ho millor, us deixo unes imatges... però segur que repetim.


El pinterest és una gran eina!!!


Textos descriptius on PhotoPeach

7 comentaris:

lluna ha dit...

M'ha agradat molt aquesta manera de treballar les descripcions. En els projectes pot ser molt útil. Potser intentaré probar-ho amb els meus alumnes de P5, que aquest curs tenen molt bon nivell de lectoescriptura.

Una abraçada!

Angels Pons ha dit...

Prova-ho. Els resultats són molt satisfactoris :)
Ja m'ho contaràs
àngels

Guida Al·lès ha dit...

Àngels, quin gustàs que he pres veure la presentació!
M´ha agradat molt!. Tant com va estic més convençuda de que ensenyar a planificar amb organitzadors gràfics ajuda a estructurar el pensament. És ensenyar a pensar, no com una activitat apart, sinó pensar a través dels continguts. Amb aquesta activitat els fillets han adquirit un model que els servirà a totes les matèries. I han après a planificar els escrits. Què més volem? Moltes gràcies per compartir el que fas.

Angels Pons ha dit...

Gràcies a tu Guida per tota la feina que fas. Els mestres ja tenim sort de tenir algú com tu que ens fa pensar a noltros :))))

Helena ha dit...

Hola Àngels!

A jo també m'ha agradat molt aquesta manera de treballar les descripcions i ho vull treballar amb els meu grup d'alumnes de primer, en el projecte d'animals que estem fent.
Moltes gràcies per compartir-ho, salutacions :-)

Angels Pons ha dit...

Helena, si ho proves xalaràs molt. A jo m'ha sorprès fillets/etes que els hi costa escriure, aquests procés el hi ajudat molt.
una abraçada
àngels

Unknown ha dit...

Gràcies Àngels per compartir això perquè és molt visual!!! Al meu centre (Mestre Lluís a Formentera) estem començant a treballar aquestes cosetes gràcies a una formació que ens dóna na Guida, i just avui al cicle d'infantil parlàvem com ho podíem fer... Gràcies per comparti-ho de veritat perquè amb exemples i aquest MERAVELLÓS vídeo, ajuda molt.
Per cert, no coneixia el teu bloc i m'ha encantat! Una forta aferrada des de la petita illa llunyana de la teva però veïna
Laura Cuenca