21/8/10

ALERTA VERMELLA!!! LIBRES DE TEXT DIGITALS

Fa un dies arribava al meu correu aquest enllaç, i em demanaven que n'opinava... la persona que m'ho enviava pensava que era una opció ben vàlida per utilitzar els ordinadors a les aules :-(
Ja fa temps que sento rallar d'aquest famosos llibrets, adornats de molts colors i disfressats d'innovació (que jo no veig en lloc, però la disfressa és bona) i que atrau a molts de mestres. Alguns dels promotors d'aquest llibres han creat grups al Facebook(http://www.facebook.com/?ref=home#!/llibreweb.santillana?v=wall&ref=ts) o Twiter i esgarrifa el nombre de seguidors.
Anem alerta! No ens deixem enganar. Encara que s'utilitzin enllaços a diferents recursos, vídeos i àudios fantàstics, unes galeries d'imatges fenomenals.... segueix essent el mateix. Si fins i tot ens ofereixen els resum fets!!!
On queda l'interès i la meravella de la recerca, la transformació de la informació, la construcció de l'aprenentatge??? No és ben hora d'abandonar els llibres de text, siguin digitals o no i summergir-nos en el vertader plaer de l'ensenyança-aprenentatge on mai hem d'oblidar qui és el protagonista i descontaminar-nos pedagògicament del que cal desaprendre?
Reprenent la pregunta inicial, segurament amb aquests nous llibres s'utilitzaran els ordinadors de l'aula a no ser que el mestre en qüestió se li acudesqui la brillant idea d'imprimir el llibret i fer fotocòpies (que d'aquest també n'hi ha), però poca cosa canviarà en l'educació.
Ah! se m'oblidava comentar que aquí no basta registrar-se, s'ha de passar per caixa!! si és el mateix!.
àngels

7 comentaris:

Marta Cladera ha dit...

Ben d'acord Àngels. Esperem que amb aquesta dotació d'ultaportàtils que ens arriva a les aules, els més "porucs" facin una passeta més envant i s'atreveixin a provar altres possibilitats més interessants que les que ofereixen aquests materials prefabricats. Per fugir de la inseguretat, crec que és qüestió de seguir mostrant tantes bones experiències que tenim ;-)
Ei, esper que hagis desconnectat un poquet aquest estiu... encara en queda. Mos veim!

Anònim ha dit...

el problema es que la inercia de segles d'escola tradicional no es pot canviar en un parell de cursos, nosaltes comencarem amb els cutrillibres digitals a mode de bastida/xarxa-de-seguretat per anar passant cap al 2.0 I el 3.0

Angels ha dit...

Uep Marta! esper que l'estiu hagi anat bé... no queda tant, no ;-)

Tens raó d'aquesta inecèrcia, a acò em refereixo quan dic que hem de desaprendre i crec que açò darrer és molt més difícil que qualsevol aprenentatge. Tot i que els anomenes cutrillibres, pensa que és molt fàcil acostumar-s'hi.

àngels

Rosa Soler ha dit...

Totalment d'acord, Àngels!! /(ja veus que ja torno a ser al Penedès.. buàaa..!)
Ens hi acostumem com als clics i ja diem que fem TIC.
Sempre he pensat que per seguir un libre de text, digital o no no cal haver estudiat per mestre/a. Cal seguir-lo i prou. Si ens vam formar -i suposem que ens seguim formant- deu ser per altres coses que no pas seguir un llibre fil per randa, oi? A mi, la veritat és que em fan més por que una altra cosa, aquests llibres!!
SALUT!!
Rosa Soler

Angels ha dit...

Tot s'acaba Rosa ;-) A les festes de Sant Bartomeu ja també li queden poques hores i la setmana que ve ja se sap, a files...
A mi també m'espanten aquests llibres, trobo que més val quedar-se amb els tradicionals que aquests perquè total no suposen gaire canvi.
Bona tornada a l'escola... que diferent et serà aquest curs, havent deixat el càrrec! :-)
àngels
àngels

Isabel Ferrer Arabí ha dit...

Hola Àngels,
Molt bona aquesta entrada sobre els llibres de text digitals.
Més del mateix? No, no és això el què volem. Hem d'aprofitar els recursos tecnològics per treballar d'una altra manera.
Una mica d'humor sobre el tema amb aquesta vinyeta de Néstor Alonso publicada a Educ@conTIC.
http://www.educacontic.es/blog/digital-cual
Bona tornada!!!

R@cons ha dit...

Ja se sap Isabel, no és la tecnologia és la metodologia, però alguns troben que per utilitzar un vídeo del Youtube ja fan un ou de dos vermells ;-)
Encantada de saludar-te i bon curs per a tots.
àngels